Граждани организираха информационна кампания в подлеза на Софийски университет в столицата по

...
Граждани организираха информационна кампания в подлеза на Софийски университет в столицата по
Коментари Харесай

Граждани агитират за забрана на фермите за ценни кожи у нас

Граждани проведоха осведомителна акция в подлеза на Софийски университет в столицата по повод Световния ден без кожи. Той се отбелязва в над 200 страни по целия свят, а у нас се отбелязва за втора година.

Исканията са за възбрана  на фермите за скъпи кожи в България, които са и законово неуредени.

Протестиращите припомниха, че в най-голямата плантация за норки до село Маджерито изискванията за развъждане са доста неприятни, в резултат на което по животните има доста рани от ухапвания и дерматологични проблеми. По думите на природолюбителите не си и проличава да се поставят нужните грижи за животните.

С осведомителната акция се цели още да бъдат набрани средства за юридически съвещания, с цел да може да бъдат направени и препоръчани на народните представители промени в законите, които преглеждат правата на животните. Средства се събират и за осъществяване на гражданска самодейност с искане за възбрана за развъждане на животни с скъпи кожи у нас.

Инициативата издигна плакати " Не! На фермите за скъпи кожи ", " В България стотици хиляди норки живеят в мъка и чакат своята гибел в името на модата и облагите от нея ".

Предстои да се направи и национално изследване, което ще откри какво е мнението на хората по казуса. Такива към този момент са провеждани в редица страни, като резултатите са 75% от популацията е " За " възбрана на развъждане на животни за скъпи кожи.

Утре жителите провеждат проява пред фермата за норки в село Маджерито. От самодейността се надяват и у нас да се вкара възбрана за развъждане на животни за скъпи кожи както в Германия, Чехия, Англия, Хърватска, Австрия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР